Masterclass en orgelconcert Sietse de Vries

Zaterdag 16 november bespeelt Sietse de Vries het Zwier van Dijk orgel in de Sint Nicolaaskerk in Genemuiden. Op het programma staan stukken van Böhm, Buxtehude, Bach en De Vries. Aanvang 20.00 uur. De toegang is vrij, collecte bij de uitgang. Na afloop is een meet en greet met de organist. Voor en na het concert staat een gratis een kopje koffie of thee voor u klaar. Beluister hier al vast een voorproef van het concert: https://youtu.be/RzUymXYmRE4

‘s Middags verzorgt De Vries van 13.00 tot 16.00 uur een masterclass improvisatie voor kerkorganisten. Inmiddels hebben zich hiervoor een heel aantal gegadigden opgegeven. Mocht u deze masterclass als bezoeker/luisteraar bij willen wonen, dan is dat mogelijk. U dient hiervoor vooraf een toegang kaart aan te vragen via info@zwiervandijkorgel.nl. De kosten daarvoor zijn € 5,-. De kerk is tijdens de masterclass gesloten maar belangstellenden zijn hartelijk welkom.

Het volgende concert wordt gegeven door Minne Veldman op 26 november. Meer informatie is te vinden op www.zwiervandijkorgel.nl.

De Vries (1973) is als docent verbonden aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen en hij is organist van de Groningse Martinikerk.Naast zijn werk als concerterend en docerend organist, is Sietze de Vries internationaal actief als excursieleider, geeft hij lezingen en masterclasses, maakt hij mediaproducties en produceert hij speciale kinderprogramma’s rondom het orgel.