Ab Weegenaar geeft concert

Op dinsdag 3 september kunnen orgelliefhebbers hun hart weer ophalen in de Grote kerk van Genemuiden. Dan bespeelt Ab Weegenaar de stadsorganist van Kampen het onlangs gerestaureerde Zwier van Dijk orgel. Weegenaar speelt aantal koraalbewerkingen waaronder een eigen bewerking van psalm 5. Verder passeren onder meer de eerste sonate van R.L. Becker, de Suite Gotique, L. Boëlmann, Hollandse Rhapsodie van F. Asma en de bekende Finale uit de eerste sonate van A. Guilmant.
De verrichtingen van de organist zijn beneden in de kerk te volgen via scherm. Het concert begint om 20.00 uur. De toegang is vrij. Bij de uitgang wordt een collecte gehouden voor de gemaakte kosten. Voor en na het concert staat een gratis een kopje koffie of thee voor u klaar.
Ab Weegenaar studeerde fagot en orgel aan het Stedelijk Conservatorium in Groningen. Medio 1995 kreeg hij de aanstelling als hoofd- organist van de Bovenkerk te Kampen. Verder is hij als koorleider actief bij een aantal koren en het Bach ensemble van de stichting Burgwal en heeft een omvangrijke (privé) orgelles praktijk. Sinds oktober 2017 is hij tevens stadsorganist van de Gemeente Kampen. Op jaarbasis geeft Ab Weegenaar vele concerten in ons land maar ook daar buiten, waaronder naar Siberië (Rusland), en Noorwegen, Duitsland Italië , Belgie en Frankrijk. Kortom, met Weegenaar hebben we 3 september een veelzijdig muzikant achter de speeltafel. Het volgende concert wordt gegeven door Gert van Hoef op dinsdag  29 oktober. Meer informatie over de andere concerten is te vinden op www.zwiervandijkorgel.nl.